Can you float an Armortek tank?

Forum for discussion relating to the Sherman.
David Skeldon
Posts: 227
Joined: Thu Jul 12, 2007 8:26 pm
Location: Herts
Has liked: 28 times
Been liked: 257 times

Can you float an Armortek tank?

Post by David Skeldon »


User avatar
Chris Hall
Posts: 745
Joined: Mon Jan 12, 2015 12:34 pm
Location: Devizes, Wiltshire, UK
Has liked: 479 times
Been liked: 635 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Chris Hall »

You’re gonna need a bigger pool …. :D
Mark IV (Liesel, Abteilung 14, France 1918)
M3 Lee (25 Dragoons, Burma 1944)
Universal Carrier (2/Wiltshires, Italy 1944)
Panther (Deserter, 145 RAC, Italy 1944)
Centurion Mk 3 (8KRIH, Korea 1950/51)
Morris Quad, 25-pdr & limber (45RA, Korea 1951)

User avatar
Adrian Harris
Posts: 4908
Joined: Thu Jul 12, 2007 10:46 pm
Location: Berkshire (UK)
Has liked: 1182 times
Been liked: 1378 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Adrian Harris »

Superb work David :D :D :D :D

Now you just need to get the buoyancy so that the freeboard is an inch or so from the top of the screen :lol: :lol: :lol:

Adrian.
Contact me at sales@armortekaddict.uk for details of my smoker fan control module

David Skeldon
Posts: 227
Joined: Thu Jul 12, 2007 8:26 pm
Location: Herts
Has liked: 28 times
Been liked: 257 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by David Skeldon »

Yes it does sit too high, I ether increase the weight of the tank or maybe waterproof the electrics and allow the hull to flood.


David

Frank Breitenbach
Posts: 253
Joined: Sun Feb 12, 2012 8:52 am
Location: Grafenau, Germany
Has liked: 56 times
Been liked: 689 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Frank Breitenbach »

Hello David
Fantastic!!!!!!!!!!!!!!! A really superb idea.
Regards
Frank

florian rudolf
Posts: 657
Joined: Mon Feb 29, 2016 10:53 am
Has liked: 279 times
Been liked: 634 times
Contact:

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by florian rudolf »

David, what an awesome idea. Nice to see that it would work.
With bigger pool you can let it swim arround :)

Cheers
Florian

User avatar
Robert E Morey
Posts: 2255
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:59 am
Location: Seattle, WA USA
Has liked: 103 times
Been liked: 701 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Robert E Morey »

Very cool David, she's nearly ready for the landings!
Bob

User avatar
John Clarke
Posts: 1571
Joined: Sun Oct 17, 2010 10:06 pm
Location: Staffordshire
Been liked: 1622 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by John Clarke »

Excellent job 8) I'm with David on this one.
I think there'd be a bit more displacement from a 100kg model.

Add a church spire, waves and a few sea currents, what could go wrong?. :lol:

David Skeldon wrote:
Mon Aug 23, 2021 3:20 pm
Yes it does sit too high, I ether increase the weight of the tank or maybe waterproof the electrics and allow the hull to flood.


David
Oh Man, I only ride em I don't know what makes them work,
Definatley an Anti-Social type

Steve Stuart
Posts: 753
Joined: Fri Apr 18, 2008 11:34 pm
Location: Oxford
Has liked: 239 times
Been liked: 136 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Steve Stuart »

Excellent! A judicious amount of lead to lower the freeboard but not too much, better to be safe than sunk.
Steve

User avatar
John Clarke
Posts: 1571
Joined: Sun Oct 17, 2010 10:06 pm
Location: Staffordshire
Been liked: 1622 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by John Clarke »

Once it's all ship shape and sea worthy. (Stainless bearings are fitted? :shock:)

What's next? a Tauchpanzer III, that would be some thing to see. or not except for the floaty snorkel thing.

How about flying a tank!
Never fails to amuse.
Oh Man, I only ride em I don't know what makes them work,
Definatley an Anti-Social type

David Skeldon
Posts: 227
Joined: Thu Jul 12, 2007 8:26 pm
Location: Herts
Has liked: 28 times
Been liked: 257 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by David Skeldon »

Hi

First proper test, everything worked fine at home but then decided not to work properly when went to try it out. But at least it did


Oliver Brüninghaus
Posts: 223
Joined: Mon Jun 02, 2014 3:59 pm
Has liked: 562 times
Been liked: 409 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Oliver Brüninghaus »

An excellent performance, despite the small dropouts.
After all, the tank floats and bathing trunks and snorkel were not needed. :D
Impressive features in a great model. :!:


Best Regards
Oliver
It's Grim Up North

User avatar
Jerry Carducci
Posts: 647
Joined: Sun Apr 05, 2020 7:38 pm
Location: The People's Paradise of California, the former Golden State
Has liked: 3 times
Been liked: 844 times
Contact:

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Jerry Carducci »

Outstanding! I like it!

Over here in the People's Paradise though you'd have the EPA (Environmental Protection Agency), Homeland Security,
Duck rights protesters and the Pronoun activists to ensure the proper description of your accomplishment; all there
to ensure that no Shenanigans were afoot.

Plus you'd probably have any locals abuzz on 'Nextdoor' alerting others to shifty activities down by the old pond...

Jerry
http://tanks.linite.com/ - RC tanks: stay home, build a tank and save a life!

Gary Richardson
Posts: 465
Joined: Tue Sep 07, 2021 5:37 pm
Location: Somerset
Has liked: 634 times
Been liked: 1430 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Gary Richardson »

Hi David

Thats brilliant and you are a brave man to try it. Not sure I will risk my Tiger with a snorkel though :D

Best regards
Gary
2021 Late Tiger 1 Abteilung 301 (Funklenk), 2022 Churchill Mk3 AVRE, 2x Czech Hedgehogs

Steve Stuart
Posts: 753
Joined: Fri Apr 18, 2008 11:34 pm
Location: Oxford
Has liked: 239 times
Been liked: 136 times

Re: Can you float an Armortek tank?

Post by Steve Stuart »

Now, a snorkeling Tiger, don't give David ideas!

Post Reply